BSO+ Zaltbommel

Onze BSO+ biedt buitenschoolse opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar. Na school wil ieder kind lekker vrij kunnen spelen en ontspannen. Op een grote BSO is dat voor kinderen met autisme en/of ADHD te moeilijk. Er zijn veel prikkels, grote groepen, en te weinig tijd voor net dát extra stukje begeleiding en duidelijkheid dat deze kinderen zo hard nodig hebben.

Wij doen het écht anders

Bij de start van uw kind bespreken wij met uitvoerig wat jullie als ouders verwachten en wat uw kind nodig heeft. Wij maken veel ruimte voor ieders wensen en hebben, naast een vast gezicht op de groep, een vaste ruimte, en structuur in de middag, ook juist veel vrijheid voor de eigenheid van ieder individueel kind.

Naast de toegespitste overdracht bij het ophalen van uw kind op onze BSO maken wij veel tijd vrij voor gesprekken met u als ouder, maar ook met eventuele andere betrokken professionals. Wij vinden het heel belangrijk om betrokken te zijn bij het systeem rondom uw kind. Korte lijntjes maken de begeleiding afgestemd, duidelijk en veilig voor u en uw kind.

Onze kleine groepen

Een BSO middag is vrije tijd en wij vinden het belangrijk dat de kinderen die zoveel mogelijk naar eigen wens invullen. Als een kind er behoefte aan heeft om alleen in een boekje te lezen, dan kan dat.

Of als hij de hele middag buiten wil voetballen, dan is dat ook prima. Wij kennen maar een paar vaste regels en verder stimuleren wij de kinderen zoveel als mogelijk. Maar niks moet en daarin onderscheiden wij ons van een reguliere BSO. De structuur wordt aangepast naar de individuele behoefte van elk kind. Op onze BSO groep vangen wij maximaal 8 kinderen op.

Onze prachtige locatie

Wij hebben een lokaal voor deze bijzondere groep in het gebouw van de Toermalijn in Zaltbommel. Naast een groot speelplein waar de kinderen kunnen rennen, ravotten en voetballen, hebben wij ook gymzaal waar wij gebruik van kunnen maken. In de omgeving hebben wij veel natuur waar wij met de kinderen kunnen gaan wandelen.

Onze groepsruimte

Ons lokaal is licht en afgestemd op de kinderen. Er is leuk en educatief speelgoed aanwezig. Wij hebben een zithoek en met allemaal heerlijke kussens en knuffels waar de kinderen zich terug kunnen trekken om bijvoorbeeld een boekje te lezen of te spelen op de snoezeltegels.

Er is een hoek om te knutselen en te fröbelen en een plek om fijn te bouwen met LEGO of met auto’s en treinen te spelen. Wij hebben ook koptelefoons waarmee wij voor uw kind de omgevingsgeluiden kunnen reduceren.

Er is ook een digitaal aanbod omdat wij in de praktijk merken dat kinderen dit soms echt nodig hebben om even helemaal te ontspannen. Wij willen de kinderen wel stimuleren om (eerst) lekker buiten tot zichzelf te komen.

Onze groepsleiding

Onze vasten pedagogisch medewerkers op de groep zijn Debbie en Jeannette. Debbie is autismecoach. Zij heeft een training gevolgd bij de Autisme Academie en weet hierdoor veel van overprikkeling en communicatie met betrekking tot autisme. Debbie is zelf moeder van een zoon met autisme en ADHD en heeft daardoor zelf dagelijks te maken met de verschillende kanten van autisme en ADHD.

Jeannette heeft enorm veel affiniteit met onze doelgroep. Zij heeft lang in het leerlingenvervoer gewerkt en heeft dus ook veel ervering. Ze is erg enthousiast, rustig, geduldig en een enorme aanwinst voor onze groep.

Onze kosten

Wij vinden het belangrijk dat de kinderopvang toegankelijk en betaalbaar blijft. Omdat de groepen kleiner en de wensen specifieker zijn, zijn de kosten wel hoger dan gemiddeld in de reguliere opvang. Ons uurtarief is voor 2021 = € 8,27

U kunt hiervoor toeslag aan vragen bij de belastingdienst. Het is ook mogelijk om een PGB of WLZ budget aan te vragen voor onze BSO. Omdat wij (nog) geen CIZ instelling zijn, hebben wij hiervoor een gereduceerd tarief.

Kinderdagverblijf Pippi heeft ook locaties in Rosmalen, Heesch, Hedel, Ammerzoden en Oss.

Openingstijden

Zaltbommel
Maandag t/m vrijdag
12:30 – 18:30

Flexibele Opvang

Wij maken het u zo makkelijk mogelijk!

Gezondheid

Veiligheid, beweegkriebels en biologische voeding

Stel uw vraag

    Contact Informatie

    Telefoonnummer

    Adresgegevens

    Wielkamp 1b,
    5301 DB Zaltbommel